michael kors handbags baltimore – rådet kommittén go

baltimore – rådet kommittén godkänner plastpåse stadga

livsmedelsaffärer och restauranger i baltimore skulle hindras från att ge bort en plastpåsar enligt ett lagförslag som ska beaktas i kommunfullmäktige, såvida inte köpmän med ett program för att uppmuntra sina kunder att återvinna eller handla med återanvändbara väskor.

bortsett från tidigare förslag om att förbjuda en plastpåsar direkt eller ta ut en avgift på 25 procent, rådets rättsväsendet och rättsliga utredningar kommittén godkända, 3 0 med två ledamöter är frånvarande, vad ledamöterna har dubbat en ”obligatoriska frivilliga strategi”.panelens omröstning kulminerar nästan två år av debatt om hur man kan minska antalet plastpåsar som ges ut av stadens butiker, som ofta hamnar festooning träd, täpper till avloppsledningar och nedskräpning vattendrag och den inre hamnen.

– james b. kraft, ordföranden i utskottet, som kallas den föreslagna plastpåse minskni michael kors handbags ng stadga en prestation, som säger att det bör åtnjuta stöd från både miljöaktivister och köpmän, som hade bestämt emot rådets övriga åtgärder för att förbjuda eller ta ut en avgift för engångspåsar.det nu för debatt i hela 14 eu – rådet, som börjar på måndag.

”jag tror att vi kommer att kunna göra något som ingen annan har varit i stånd att göra”, sa kraft, som hänvisar till det bittra strider om begränsning av engångständare plastpåsar som följde på andra håll i maryland och i hela landet.flera lagstiftare i annapolis i år, til michael kors handbags l exempel, som syftar till at michael kors handbags t införa en avgift för omfattande för engångständare kassan väskor, men det gav liten chans att passera.

baltimore rådets bill skulle förbjuda alla säljer livsmedel från att ge kunder plastpåsar att transportera sina varor om de inte skriva in i staden ”plastpåse minskning program.” deltagande handlarna skulle fortfarande ge ut plast utföraett väskor, men bara om kunder ber för dem.affärerna måste samla in väskorna för återvinning, erbjuda återanvändbara shoppingväskor för försäljning och efter tecken i butikerna att uppmuntra kunder att använda återanvändningsbara väskor.kränkningar skulle åläggas böter som sträcker sig från 100 till 1 000 dollar för upprepade överträdelser.

deltagande handlarna skulle ha för att rapportera om hur många engångspåsar de ger bort och återvinna, och på hur många återanvändbara väskor de säljer eller ge lån i kassan.den information som skulle användas för att bedöma om kampanjen lyckas.rådets medlemmar betonade att om plastpåse användning inte minska avsevärt i några år, de skulle överväga strängare åtgärder.

kraft, som företräder sydöstra baltimore, inklusive den här hamnen, som ursprungligen hade infört en bill 2008 som skulle förbjuda plast utföraett väskor direkt, inte olikt ett förbud som antagits i san francisco.men han lämnade det för några veckor sedan i tjänst av en frivillig åtgärd efter avslutandet av oppositionen var för stor och att handlarna tog upp några välgrundade farhågor om rättvisa och effekterna av en påse förbud mot deras företag.den lag som antogs i dag utarbetades i förhandlingar med företrädare för miljöintressen, staden är köpmän och väska tillverkare.en lobbyist för maryland detaljhandlarföreningen och en advokat för walmart var på sidan i dag för att bevittna kommitténs insatser med återförsäljare ”jeffrie zelmer rekommendera flera i sista minuten ändringar av formuleringen.

fullmäktigeledamoten bill henry, som företräder norra och nordöstr michael kors handbags a baltimore, föreslog en alternativ lagförslag som skulle ta ut en avgift på 25 procent plastpåsar, och han utvidgats till att omfatta engångständare som papperssäckar också.före kommitténs sammanträde, han sa att han tvivlar på frivilliga insatser kommer att minska väska användning och strö.men han är villig att ge det en chans, eftersom det inte verkade vara lite stöd för att försöka ändra kunder ”vanor genom att ta ut dem en avgift när de ber om en väska vid kassan.

”det verkar som en bra start, och vi hoppas att det är en framgång för baltimore stad”, sa var mary pat clarke, som representerar stadens centrala och norra området. ”om det inte är det måste vi komma tillbaka och titta på andra alternativ. ”