michael kors handbags bambu cykel tillverkare redo a

bambu cykel tillverkare redo att skala upp för export

bambu är bra för produktion av säckar, handväskor och byggande av lera hus.men har du ridit en bambu cykel?en ung entreprenör i ghana gör affärer på det och skapa arbetstillfällen f michael kors handbags ör ungdomar.

bambu är mångsidig som skörden.i en liten by som heter apaah, nära asante mampong i den centrala delen av ghana, en grupp av unga företagare har åtagit sig att tillverka cyklar från bambu med enkla verktyg som stämjärn, skruvmejslar och käppar.

”bambu är fem gånger starkare än stål”, säger kwabena danso, grundaren av yonso projekt.det är också lättare än stål, vilket gör det till en bra material för cykel ramar.bambu ramar är mycket absorberande av vibrationer som orsakas av hinder på spåret, göra dem väl lämpad för prestanda på såsom cyklar.

enligt kwabena, kunder behöver inte oroa sig för sina cyklar ruttnar bort: ”bambu är anti – bacterial som gör det mycket svårt för användarna att få bakteriella infektioner.”

”bortsett från att ha bra åktur kvaliteter, motorcyklarna är estetiskt vacker”, kwabena tillkännager sin produkt.han tror att kunder använder exklusiva cyklar att uttrycka sin identitet.eftersom de flesta cyklar är byggt individuellt av för vissa kunder även anpassa dem med text eller bilder.

mål: att hjälpa ungdomar att göra ekonomiska vinster

tillverkningskostnaden för yonso projekt varierar från 1 130 till oss 180 dollar.i ghana, cyklarna säljs för ghc400.vid export till för michael kors handbags enta staterna, nederländerna eller tyskland, dit ensam kostar 250 dollar.

en bambu cykel av detta slag från yonso projekt säljer på ghc400

foto: enoch darfah frimpong

de huvudsakliga sysselsättning för byborna i apaah har varit småskaliga jordbruksföretag

ing.brist på arbetstillfällen, unga människor tenderar att lämna byn för städer, säger kwabena.han byggde sin första bambu cykel under 2009, på uppmaning av det amerikanska craig talfee.sedan dess har lärt sig kwabena tio personer, som för närvarande sysselsätter fyra och hoppas att anställa sexton.

”vi har många arbetslösa ungdomar sms – våra städer är villig att göra vad som helst för att överleva”, säger kwabena. ”vi utbildar unga människor för att ge dem arbete och också för att minska landsbygdens tätorter migration, som har sina egna problem i stan också.det är en del av vår vision för att skapa möjligheter för fattiga för att bryta den onda cirkel av michael kors handbags fattigdom. ”

enligt wikipedia första bambu cyklar orsakade en sensation på london stanley visa 1894.men det tog mer än hundra år för att bli en global trend, med tillverkare i asien, afrika och förenta staterna att börja bygga sed cyklar.

att öka produktionen

den yonso projekt planerar att öka produktionen från för närvarande tio till trettio cyklar per månad, hoppas att sälja dem i australien, schweiz, i danmark och i chile.

”det är en stor rörlighet för idéer om klimatförändringar som blåser över hela världen”, säger kwabena.

han tror att kunder blir mer benägna att köpa produkter som är gröna.produktion av bambu cykel orsakar låg miljöpåverkan, eftersom det material som kan förnyas, biologiskt nedbrytbara och växande bambu minskar mängden gröna huset av koldioxid i atmosfären.

yonso projekt inte är den enda organisation som producerar bambu cyklar i ghana.ghana bambu cyklar, till exempel, är att tillverka dem, och sedan 2010, har utbildat mer än hundra persone michael kors handbags r i accra och seidi i ashanti – regionen, i enlighet med verkställande direktören bernice dapaah.den organisation som erbjuder också seminarier där deltagarna kan bygga upp sin egen bambu cykelramarnas.

bambu cyklar kan vara hållbara transportmedel för ghanaians samt en exportprodukt.bernice dapaah tror att vad som behövs är kompetensutveckling och företagaranda: ”det är mycket bambu i landet, och det borde inte vara icke utnyttjade.”