michael kors handbags det rör sig närmarekunder

det rör sig närmare

kunder till de flesta butiker i baltimore skulle behöva betala 10 cent för varje påse de accepterar om papper eller plast enligt lagstiftning på väg till kommunfullmäktige för att rösta nästa vecka.

den lagstiftning som kan tillämpas på de flesta inköp i mataffären och stora detaljhandelsföretag som mål och walmart rensade en viktig rådets kommitté på tisdag.

förslaget är den senaste i en tio år lång insats mot engångspåsar som förespråkar är avsedd att minska strö och hjälpa miljön.

”vi försöker göra vår stad en renare och grönare stad”, sa kanslern brandon. scott i nordöstra baltimore, som stödde bill. ”det är ett bra steg för oss att bli en hållbar stad framåt. ”

– stephanie rawlings blake kommer att underteckna den lagstiftning om rådet godkänner det, enligt hennes talesman.men rådets ordförande bernard ”jack” unga ”åtgärden en regressiv skatt som skulle skada dem som har råd att betala det.

”de tror att det kommer att rensa upp i bukten.det kommer inte att göra det, ”unga sa.”tänker du förbjuda tomflaskor, eftersom de hamnar i vattnet?jag säger detta är ett folk.jag bryr mig inte om vad du införa, det kommer inte att sluta nedskräpning. ”

för att ta itu med ett problem av köpmän, företag skulle hålla 3 cent från den avgift för att täcka administrativa kostnader.jeff zellmer, senior vice ordförande i maryland detaljhandlarföreningen, sa det är rimligt.

”vi inte välkomnar verkligen det, men tåget är på väg hit, och vi accepterar det,” zellmer sa.

scott sa att nickel – avgift som tas ut i washington och montgomery har varit framgångsrikt när det gäller att minska strö och att företag att spara pengar genom att färre av de avslöjande väskor.anhängare säga plastpåsar, i synnerhet, skadar miljön och ofta skjuter till vattenvägar att mata chesapeake bay.

en talesman för target avböjde att kommentera pågående lagstiftning michael kors handbags .jätten föda i maryland sade i ett uttalande att tjänstemän skulle studera förslaget.

väska tillverkare är emot förslaget.enligt den amerikanska progressiva väska allians, en koncern, om 30800 amerikanska arbetstillfällen, inklusive 200 i maryland, är beroende av plastpåse tillverknings – och återvinning.

– daniels, ordförande för alliansen, omtvistade hävdar att om införande av en avgift på eng michael kors handbags ångspåsar minskar kull.han sa att i skriftliga vittnesmål att den avgift som skulle bidra till baltimore är högst i de statliga skatter.

”tio procent skatt kommer bara göra resor till affären dyrare,” daniels skrev. ”det kommer också att vara till förfång för lokala företag för vissa konsumenter kommer att börja handla utanför staden för att undvika skatt. ”

– james b. kraft, ordförande för kommittén som godkänt lagstiftningen i en 4 0 omröstning, att staden har försökt att arbeta med detaljhandlare och grossister att frivilligt minska plastpåsar används för tre år sedan.men den lagstiftning som hindrar näringsidkare från att ge konsumenterna en plastpåse, såvida de inte ber om det, inte fungerar som avsett, sa han.

”folk vi var ute efter det stora killar fortfarande i dag inte bara ignorera det, men på ett flagrant sätt bryter mot lagen,” kraft ”.”frågan är inte om vi kommer att åberopa den avgift, det är vad det är. ”

finansiering av tjänstemän som sa att det är svårt att uppskatta hur mycket den avgift som skulle generera inkomster, men kraft sa stan kunde förvänta sig minst 1,5 miljoner euro under det första året.pengar beräknas michael kors handbags minska årligen fler människor börjar med återanvändbara väskor till butiken.

den avgift som skulle tas ut av den detaljhandlare, som skulle drabbas av böter för att inte följa reglerna.staden skulle ta ut ränta och avgifter för sena betalningar och kräva att företag ska sammanställa rapporter om väskor och fördelas på pengar som samlas in.

lagförslaget skulle utesluta bags brukade bära varmt eller kallt beredda livsmedel, mediciner och färska produkter och kött.det skulle täcka de flesta återförsäljare, inklusive apotek och närbutiker.men marknaden kan fortfarande ge väskor utan kostnad.

den lagstiftning som skulle träda i kraft den 1 juli syftar till att direkta inkomster till en fond för att städa upp stadens parker, vattendrag och hamnen.men eftersom rådet har för närvarande ingen befogenhet att direkta utgifter, pengarna skulle gå till den allmänna budgeten.

kraft sa att han planerade att införa lagstiftning för att fråga väljarna i november att godkänna en stad stadga ändringsförslag som ger rådet befogenhet att avsätta pengar för miljösatsningar.

rawlings blakes talesman, kevin. harris sa att borgmästaren skulle kunna ha pengarna delas mellan de allmänna fond och dessa initiativ.

kraft sa att det primära syftet inte är att samla in pengar utan för att uppmuntra baltimoreans att använda återanvändningsbara säckar.och med färre väskor i avfallsflödet, kraft sa stan så småningom k michael kors handbags an spara pengar på miljösanering.

julie