michael kors handbags förbud av plastpåsar i delhi t

förbud av plastpåsar i delhi träder i kraft

”förbudet mot plastpåsar kommer att träda i kraft i morgon.alla berörda organ har blivit tillsagda att säkerställa genomförandet av förbudet, ”delhi statssekreteraren pk tripathi sa på torsdag.

miljö avdelningens tjänstemän sa att användningen av plastomlag eller påse med tidningar, inbjudningar och gratulationskort också kommer att förbjudas.de sade inledningsvis regeringen kommer bara att fokusera på michael kors handbags plast bär väskor och kommer inte att målet förpackade livsmedel och råvaror.

om delhi kabinett hade beslutat att gå för att införa förbud mot den 11 septembe michael kors handbags r ett meddelande om genomförandet av beslut utfärdades en månad ger en tidsfrist till den 22 november för att hindra tillverkning, försäljning, förvaring och användning av plastpåsar.

enligt anmälan, ingen person, inbegripet handlare, grossister, grossister, detaljhandlare och gatuförsäljare kommer att tillåtas att sälja, lagrar eller använda plast bär väskor för leveranser av varor.

plast bär väskor för användning, i enlighet med den biomedicinska avfall (förvaltning och hantering) regler, 1998, kommer inte att omfattas av förbudet.new delhi regeringen hade förra månaden beställde handlare som deltar i produktionen av plastpåsar för att montera ned sina produktionsanläggningar inom den fastställda tidsfristen.

tillverkarna hade gått till delhi high court utmanande anmälan utan att domstolen inte har uttalat ett beslut i frågan.

enligt källor från sektorn, cirka 400 plastpåse tillverkningsenheter var i drift i staden och den årliga omsättningen av dessa enhet michael kors handbags er var mellan min 800 frågan till min 1000 frågan.
michael kors handbags

under 2009, regeringen utnyttjar bestämmelserna i delhi nedbrytbara plastpåsar (tillverkning, försäljning och användning) och avfall (kontroll) act 2000 hade förbjudit försäljning, förvaring och användning av alla typer av plastpåsar i vissa anmälda platser.

dessa inkluderade lyxhotell, sjukhus, restauranger, frukt och grönsaker avsättningsmöjligheter för mamma mjölk, sprit vends, köpcentrum, lokala köpcentra och i detalj – och grossisthandel avsättning av märkesvaror kedjor som säljer olika produkter.förbudet har dock inte leder till önskat resultat.

regeringen tog beslutet att gå för totalförbud mot plastpåsar som den nuvarande förbud som inte omfattar tillverkning.

”vi har beslutat att införa förbudet enligt stränga miljö (skydd) act 1986 som tidigare förbud inte var mycket effektiv,” sade en högre tjänsteman.