michael kors handbags förbud mot plast påsar i santa

förbud mot plast påsar i santa fe träffar krux

rob nikolewski new mexico vakthund

santa fe i en stad som klappar sig själv på axeln för miljöhänsyn, ett förbud mot plastpåsar i butikerna i san michael kors handbags ta fe verkade ganska enkelt.

”jag hatar att säga det, men jag sa” santa fe kommunpolitiker ron trujillo sa till sina kolleger på onsdag, kvällen innan förbudet mot polyetylenpåsar skulle träda i kraft.

som ursprungligen planerades, vid midnatt februari 27, butikerna inte var tänkt att ge kunder plast utföra väskor på mindre än 2 1 / 2 mm tjocka.

men förbudet har kört in i en rad problem eftersom stadsfullmäktige röstade i augusti att strunta i plast.det förbud som började efter förespråkar sa santa fe behövde komma på den gröna strömmen till städer som sten, colo. och berkeley, calif. i nödlandning på vatten och plast.

men santa fe – åklagare har ifrågasatt om 10% avgift som uppgår till en olaglig skatt, och det finns en oro den avgift som kunde överklagas i domstol, vilket skulle kunna leda til michael kors handbags l en fastställd rättsliga kostnader för staden.

”vem säger att detta (10% avgift) inte kommer att kosta stan mer vägen?”trujillo sa på onsdag kväll är rådets möte, som pågått i sex timmar.

andra, vissa klagar plastpåsen förbud är orättvis eftersom restauranger är undantagna, som är ideella organisationer som tjänar de behövande.dessutom mataffärer fortfarande kan använda plastpåsar för kött, producera och bageri poster.

de beslut som inte uppfyller dena aquilina, generaldirektör för positiva anläggningar, en grupp som arbetar med ”endast med anläggningar som använder hållbara jordbruksmetoder, beroende på sin webbplats.

”det verkliga målet med denna förordning är för folk att ta återanvändbara, tvättbara väskor,” aquilina sa till santa fe nya mexikanska före omröstningen.flytta på papper (säckar) inte lösa problemet.

under tiden, olika mataffärer i staden använder sin egen politik.

en talesman för albertson är stormarknader sa att det inte kommer att använda plastpåsar längre, men det kommer att ge konsumenterna gratis påsar.

phil wofford, en chef på trader joes nära centrum santa fe, sa till new mexico vakthund hans affär har redan k michael kors handbags asserats plast påsar och tar inte betalt för papperspåsar.wofford säger om staden kräver 10% avgift, affären skulle uppfylla. ”vi har det inrättats i våra datorer, vi väntar på att höra från staden, ”sa han.

santa fe köpte 10000 återanvändbara påsar för att dela ut till invånarna och lanserade en kampanj och webbplats som kallas ”väska som skiljer sig åt i santa fe,” att informera folk om planen.

hur mycket har kampanjen och inköp av 10000 återanvändbara väskor att kosta skatteb michael kors handbags etalarna?det är en bra fråga, men fyra samtal till stadens allmänna informationssystem har blivit unreturned.byrån får ha blamepolitix fireballstanding upp för sanningen i delstaten enchantmentabq.