michael kors handbags förbud mot plastpåsar träder i

förbud mot plastpåsar träder i kraft i huvudstaden

förbud mot tillverkning, försäljning och användning av de flesta typer av plastpåsar i huvudstaden trädde i kraft på fredag.

för sin del delhi – högsta domstolen vägrade också att stanna i delhi regeringens anmälan om förbud mot framställning inlämnades av hela indien plastic industries association.

om delhi regeringen anmälan, utfärdat den 23 oktober föreskriver att ingen kan tillverkning, import, lagra, sälja eller transport alla typer av plastpåsar, även de som används för att täcka tidningar, böcker, inbjudningar och för insamling av avfall i staden, administrationen på fredag dök upp vid en förlust på hur vi ska genomföra stränga bestämmelser.

försteminister för sheila dikshit sa insatser skulle göras för att skapa medvetenhet om frågan.hon sa att engagera människor i staden utan plast som förorenar miljön skulle ske.

anmälan hade förbjudit användning av de flesta former av plast och handel med dem.det hade förklarat att ingen person, inbegripet handlare, grossister, grossister, detaljhandlare och gatuförsäljare, kommer att tillåtas att sälja, förvaras eller används plastsäckar för leveranser av varor.användning av plastskyddet / påse med tidningar, gratulationskort och inbjudningar har också varit förbjuden.

men michael kors handbags plastpåsar används för förpackning av livsmedel som mjölk, matolja, mjöl och plastmuggar har uteslutits från dess område.på samma sätt plastpåsar för användning, i enlighet med bio – medicinskt a michael kors handbags vfall (förvaltning och hantering) regler, 1998, inte omfattas av förbudet.

det var på grund av dessa stränga normer, att föreningen hade uppmanat domstolen att avsätta anmälan.

det hade ifrågasatt behörighet i delhi regering att meddela miljö (skydd) act 1986, vilket var en central lagstiftning, och hävdade att detta skulle påverka lakhs av anställda som deltar i plastpåsar industri.men högsta domstolen avvisade överklagandet för en vistelse på förbud.

nyckelord: plastpåse förbud, delhi regering

new delhi regeringen (och indien) bör göra vad förenade arabemiraten har gjort, och kräva att alla kort liv plast (inte bara shoppingväskor) att göras med d2w. och vi har inte råd att låta människor utan arbete i plastindustrin.

plast som används för förpackning av mjölk, mjöl, matolja, drycker och andra – ätba michael kors handbags ra grejer spelar en viktig roll när det gäller att skapa plast förorening michael kors handbags ar.det enda problemet med plastpåsar är att de kan ljuga eller flyter omkring i årtionden i miljön, men detta problem har nu lösts.det är en ny typ av plast som kallas d2w som kan göras av fabriker i delhi med hjälp av en tillsats som tillhandahålls av ett brittiskt företag.det är små eller inga extra kostnader och förluster av arbetstillfällen, och vid slutet av sin livslängd en d2w väska omvandlas till ett biologiskt nedbrytbara material.livscykel bedömningar av intertek under 2011 och 2012 lade miljökriterierna för d2w plast framför konventionell plast, biobaserade plast, papper och bomull väskor.